top of page
recycled-paper-texture-background.jpg
  • Foto van schrijverVirginie Hanquinaux

Het verschil tussen een lifestyle en geposeerde newborn fotoshoot.


Als kersverse ouder wil je niets liever dan de kostbare momenten met je pasgeboren baby vastleggen. Om te weten welke shoot nu juist het beste bij jou en je gezin past, is het belangrijk om het verschil te weten tussen een lifestyle reportage en een geposeerde newborn reportage.baby fotoshoot newborn fotoshoot aan huis
Baby foto's in een mosesmand tijdens een lifestyle reportage

Lifestyle Reportage:


Bij de lifestyle reportage staat de band van de ouders en hun (pasgeboren) baby centraal en wordt vooral nadruk gelegd op de connectie tussen het gezin.


Hier worden geen gestylde settings met mandjes of dekentjes gebruikt (met uitzondering van een mosesmand die ik mee neem naar de shoot voor individuele foto's van de baby). De baby wordt hier vooral in de armen of in zijn/haar wieg of eigen dekentje gefotografeerd. Deze shoot vindt meestal plaats als de baby ongeveer 2 weken oud is, maar dit is enkel een richtlijn en kan dus ook als de baby al wat ouder is.


Ouders met baby's die een iets moeilijke start hadden bijvoorbeeld, of die zelf wat meer tijd nodig hebben, kunnen bevoorbeeld ook kiezen om deze na 2 of 3 maanden te laten plaatsvinden. Deze shoot duurt ongeveer 60-90 minuten en vind plaats bij jou thuis.familie foto's gezinsfotoshoot newborn fotoshoot
Gezinsfoto's tijdens een geposeerde newborn shoot

Geposeerde Newborn Reportage:


Bij de geposeerde Newborn reportage , nemen we ook ruim de tijd voor deze gezinsmomentjes, maar voorafgaand nemen we nog uitgebreid de tijd om foto’s te nemen van je wondertje in drie zorgvuldig uitgekozen settings.


Ik neem hier allerlei soorten schalen, manden, dekentjes, mutsjes en/of haarbandjes en andere accessoires mee. Je baby wordt dan ingebakerd als hij of zij in slaap is en zorgvuldig geposeerd in deze 'props' . Het resultaat is deze typische - bijna kunstzinnige- beelden van jouw babytje in een ronde schaal waarbij zijn lijfje weer helemaal opkrult zoals in mama's buik.


Deze shoot vindt plaats binnen de 2-3 weken na de geboorte en duurt gemiddeld 2-3 uur. Later is hier moeilijker omdat naarmate de baby groter wordt, minder makkelijk in de 'props' past, minder graag wordt ingebakert en 'alerter' wordt op zijn omgeving. Veiligheid staat steeds voorop en ik volgde hier al verschillende live workshops bij wereldwijd gerenomeerde fotografen om dit te kunnen garanderen.Newborn fotoshoot in props
Geposeerde newborn fotoshoot in een witte/beige setting


Wat kies je?


Het kiezen tussen een lifestyle en geposeerde newborn reportage hangt af van jouw voorkeuren en wat voor jou belangrijk is om vast te leggen.


Wil je een meer spontane en natuurlijke benadering waarbij de connectie tussen jou, je partner en je baby centraal staat? Dan is een lifestyle reportage wellicht de beste keuze voor jou.


Als je daarentegen op zoek bent naar kunstzinnige en gestileerde foto's van je pasgeboren baby, bovenop de gezinsfoto's, dan is een geposeerde newborn reportage eerder iets voor jou.


Wat je ook kiest, het belangrijkste is om de kostbare momenten van je pasgeboren baby vast te leggen, zodat je er later met liefde op terug kunt kijken.fotoshoot newborn gezin fotograaf duffel
Geposeerde newborn shoot in een donkerblauwe setting

Wanneer boeken?


Om teleurstelling te voorkomen, is het aan te raden om jouw newborn of lifestyle reportage 3-4 maanden van tevoren te boeken. Dit betekent dat je het beste tijdens je zwangerschap al contact met me opneemt om een datum vast te leggen.


Mijn agenda loopt momenteel snel vol, en ik stel niet graag mensen teleur. Helaas kan ik geen extra shoots aannemen om de kwaliteit van mijn werk te kunnen garanderen. Door tijdig te boeken, zorg je ervoor dat ik de tijd en aandacht kan besteden die jouw reportage verdient.


Neem dus gerust al in je zwangerschap contact met me op, zodat we samen de perfecte datum kunnen vinden voor jouw unieke fotoshoot.

gezinsfotoshoot famillie fotos met newborn baby
Gezinsfoto's tijdens een lifestyle shoot
Comments


bottom of page