top of page
recycled-paper-texture-background.jpg
  • Foto van schrijverVirginie Hanquinaux

Een pasgeboren baby poseren voor zijn fotoshoot, hoe pak ik dat aan?

Hey toekomstige mama!

Wist je dat newborn fotografie een prachtige manier is om de kostbare eerste momenten met je pasgeboren baby vast te leggen? Het is een unieke ervaring waarbij we jouw kleintje binnen de eerste twee weken na de geboorte fotograferen. In deze periode zijn baby'tjes nog heerlijk slaperig en laten ze zich makkelijk positioneren voor adembenemende foto's. Het resultaat? Een prachtige reeks herinneringen die je keer op keer zult koesteren!💡 Geduld - Het geheim van succes

Het is een van de grootste vraagtekens van velen van mijn klanten; namelijk hoe lukt het om een pasgeboren baby te laten poseren tijdens een fotoshoot. Het antwoord is simpel; geduld, geduld, en nog eens heeel veel geduld!

Als fotograaf ben ik geen gekke tovenaar of baby fluisteraar, maar ik ben zelf gewoon een heel geduldige mama! Ik laat te shoot dan ook altijd verlopen op het tempo van jouw baby en van jezelf als kersverse ouder. De geposeerde newborn fotoshoot duurt dus gemakkelijk 2 tot 3 uur. We nemen ruim te tijd als je baby nog moet gevoed, getroost, geknuffeld of ververst worden.

Heeft je baby een moeilijk momentje? dat kan gebeuren, dan wacht ik gewoon rustig af tot het juiste moment. PS: Is zo een geposeerde newborn shoot niets voor jou of ben jij zelf net niet zo geduldig of kijk je tegenop die duurtijd? Dan sluit een lifestyle fotoshoot wellicht meer aan bij jouw wensen, waar je baby de hele tijd in je armen mag blijven verder slapen en niet wordt gestyld in props.
🏡 Newborn fotoshoots aan Huis

Met een pasgeboren baby kan het soms lastig zijn om op tijd op locatie te zijn voor een fotoshoot. De rit alleen al kan sommige baby’s al enorm prikkelen.

Doe hierbij nog een vreemde locatie en nieuwe mensen , misschien ben je zelf ook een beetje zenuwachtig geworden en de kans is groot dat je nadien met de gebakken peren zit. Met een newborn shoot aan huis hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ik kom gewoon naar jullie toe.

Mijn ervaring heeft me geleerd dat thuis de beste plek is om baby’s (en ouders) tot rust te laten komen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Jullie kunnen ontspannen en comfortabel zijn in jullie eigen huis, en de focus ligt volledig op jullie kleintje.

Voor pasgeborenen is de wereld nog nieuw en kan een nieuwe omgeving overweldigend zijn. Met een newborn shoot aan huis kan jullie baby in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving blijven. Dit zorgt voor meer ontspanning en comfort, waardoor we de mooiste en meest natuurlijke momenten kunnen vastleggen zonder dat jullie kleintje overprikkeld raakt.
🌡️ Ideale temperatuur


Jouw baby heeft 9 maanden lang in een warme buik van 37 graden geleefd. Daarom is het belangrijk om de ruimte waar we fotograferen goed te verwarmen, vooral tijdens de koudere maanden. Zo zorgen we ervoor dat jouw baby zich comfortabel voelt en lekker kan doorslapen tijdens de shoot. Als jij graag wilt dat jouw baby met weinig kleertjes op de foto staat, is een temperatuur van minimum 25° nodig in de ruimte waar we fotograferen. Lukt dit voor jou niet? Dan baker ik hem of haar wel in met een extra laagje zodat hij of zij lekker warm zijn dutje kan verder zetten.

🍼 Voldane baby - Voor een ontspannen fotoshoot


Een tevreden en verzadigde baby is meer ontspannen en zal gemakkelijker in slaap vallen voor de fotoshoot. Daarom is het belangrijk dat je kleintje goed heeft gedronken voordat we beginnen. Maak je geen zorgen als je baby nog wat extra voeding nodig heeft voor de aanvang van de shoot. We nemen alle tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat jullie kleintje zich op zijn gemak voelt.


👶 Ingebakerd - Voor een geborgen gevoel


Om ervoor te zorgen dat jullie kleintje heerlijk kan blijven slapen tijdens de fotoshoot, zal ik hem of haar inbakeren voor we beginnen met fotograferen. Dit geeft een gevoel van geborgenheid en helpt bij het behouden van de rustige slaaptoestand, zodat we de mooiste momenten kunnen vastleggen. We volgen altijd het tempo van je kleintje en passen ons aan zijn of haar behoeften aan.

🎓 Gespecialiseerde Opleidingen

Veiligheid staat voorop bij elke newborn fotoshoot. Daarom heb ik verschillende gespecialiseerde opleidingen en workshops gevolgd, zowel in België als in het buitenland. Zo kan je met een gerust hart genieten van de shoot, wetende dat jouw kostbaarste bezit in goede handen is.

Wil jij ook zo'n onvergetelijke newborn shoot ervaren? Wacht dan niet langer en boek vandaag nog jouw fotosessie! Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie en om jullie wensen te bespreken.


Veel liefs,


Virginie

Comments


bottom of page