top of page
recycled-paper-texture-background.jpg
  • Foto van schrijverVirginie Hanquinaux

Generaties in Beeld: Tips voor een fotoshoot met uiteenlopende LeeftijdenHet is februari en dat betekent dat we de liefde vieren! Liefde vieren betekent voor mij niet alleen tussen partners onderling, maar ook tussen generaties. Heb je er al aan gedacht om de grootouders mee te vragen tijdens je gezinsshoot of newborn shoot? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het vastleggen van je shoot, maar het kan echt waardevol zijn om ze ook mee te vragen als je zelf een hechte band hebt met je ouders.


Maar hoe pak ik zo'n fotosessie juist aan?


Het belang van zo'n Fotosessie

Het betrekken van (groot)ouders bij een familiefotosessie voegt niet alleen diepte en betekenis toe aan de foto's, maar het creëert ook blijvende herinneringen voor alle generaties. Het is een kans om momenten vast te leggen die anders misschien verloren zouden gaan en om de onderlinge banden te versterken door samen tijd door te brengen.
(lees verder onder de afbeelding)

newborn shoot met oma en opa, grootouders met baby tijdens een gezinsshootHoe stuur ik zo'n familieshoot?

Bij het fotograferen van families met een breed scala aan leeftijden is het belangrijk om flexibel en geduldig te zijn. Ik begin meestal met het vastleggen van groepsfoto's, maar moedig ook interactie aan tussen de verschillende generaties. Ik geef kinderen de ruimte om te spelen en plezier te hebben, terwijl de ouderen worden aangemoedigd om hun liefde en zorg voor elkaar te tonen.

(lees verder onder de afbeelding)

newborn shoot met oma en opa, grootouders met baby tijdens een newbornshootSpontaan of geposeerd?

Hoewel een combinatie van spontane momenten en geposeerde shots vaak het beste werkt, probeer ik altijd de natuurlijke dynamiek van de familie te respecteren. Ik moedig interactie aan en laat de familieleden op een natuurlijke manier met elkaar omgaan. Af en toe wat lichte sturing kan helpen om de gewenste sfeer te creëren, maar ik probeer steeds het spontane karakter van de fotoshoot te behouden.
(lees verder onder de afbeelding)

gezin fotoshoot met kleine kinderen en grootouders opa en omaHoeveel personen mogen er mee tijdens de fotoshoot?


Wel, ik heb goed nieuws voor jou, want ik beperk mijn shoots niet op aantal personen! Of je nu met een gezin van drie, vier, vijf, of zelfs tien komt, mijn prijs blijft hetzelfde, want ik hanteer een pakketprijs.Het enige waar je mee rekening mee moet houden is dat de tijdsduur wel hetzelfde blijft wat betekent dat er per persoon minder individuele tijd kan worden uitgetrokken naarmate er meer mensen aanwezig zijn.

(lees verder onder de afbeelding)

newborn shoot met oma en opa, grootouders met baby tijdens een newbornshoot


Kledingtips voor grote gezinnen


Als je met een groot aantal personen naar de shoot komt, is het verstandig om een kleurenthema af te spreken, zodat het totaalplaatje klopt en jullie samen een mooi geheel vormen. Wat jullie dragen, bepaalt namelijk voor een groot deel hoe de foto's er uiteindelijk uit zullen zien.


Spreek daarom op voorhand jullie voorkeuren uit en overleg met elkaar. Jullie kunnen bijvoorbeeld afspreken om twee tot drie kleuren te laten terugkomen in jullie kleding. Kies voor tijdloze stukken waarin je je goed voelt, bijvoorbeeld zonder grote logo's of tekeningen. Enkele combinaties die goed werken zijn aardetinten zoals mosgroen, beige en bruin, blauw met wit of beige, en lichte tinten zoals beige, wit en licht grijs.
Wil je graag ook een fotoshoot inplannen samen met je kinderen, ouders of grootouders? Of had je graag meer info over mijn werkwijze en tarieven? Download hier vrijblijvend mijn infobrochure.


Liefs,

Virginie


Commentaires


bottom of page