top of page
recycled-paper-texture-background.jpg
  • Foto van schrijverVirginie Hanquinaux

Hoe breng ik emotie in de foto’s van je gezin of van je zwangerschap?

15 Mei is Internationale Dag van het Gezin! En als familiefotograaf, breng ik dit graag nog eens onder de aandacht met mijn visie en aanpak.


Als gezinsfotograaf , maar vooral omdat ik zelf mama ben, besef ik maar al te goed hoe snel de tijd voorbijvliegt. Voor je het weet zijn die kleine handjes en schattige glimlachjes veranderd. 
Vaak zijn het de ouders die achter de camera staan en te weinig op de foto staan. Maar juist die momenten waarop je samen bent als gezin zijn schaars en verdienen het om vastgelegd te worden. Een gezinsshoot is een kans om die verbondenheid te vieren en deze vast te leggen voor de toekomst.


Of het nu gaat om een zwangerschapsshoot om die unieke bolle buik vast te leggen, het verwelkomen van een nieuw gezinslid, of het vastleggen van generaties samen op één foto, mijn focus ligt altijd op het vastleggen van wat jullie bindt: de familie, de liefde. Een gezinsshoot is als een tijdcapsule . Het stelt je in staat om later terug te kijken en te genieten van hoe je gezin was op dat specifieke moment. En dat kan enkel als je door de foto’s heen de emotie kan voelen.Ik zie een gezinsshoot of een zwangerschapsshoot dan ook niet als gewoon foto's maken op een leuke locatie. Het gaat om de tijd die je samen doorbrengt, de herinneringen die je maakt en de band die je versterkt. Het is een moment om stil te staan bij wat echt belangrijk is in het leven: liefde, verbondenheid en samenzijn.


Tijdens jullie fotoshoot begeleid ik jullie naar de mooiste plekjes die ik zorgvuldig heb uitgekozen. Dit is het moment om nog even tijd samen door te brengen, te genieten van elkaar, of voor de grotere kindjes om even te gaan ravotten in de natuur. We gaan op uitstap: jij, samen met je lief, kinderen en familie. Dit is een moment om samen plezier te maken.Ik leer je graag kennen, knoop een gesprek aan, met jou en je gezin en geef ook aandacht aan je kindjes. Hoewel een combinatie van spontane momenten en geposeerde shots vaak het beste werkt, probeer ik altijd de natuurlijke dynamiek van de familie te respecteren. Ik moedig interactie aan en laat de familieleden op een natuurlijke manier met elkaar omgaan. Af en toe wat lichte sturing kan helpen om de gewenste sfeer te creëren, maar ik probeer steeds het spontane karakter van de fotoshoot te behouden.Als fotograaf is het mijn doel om die emotie vast te leggen en te laten zien. Het gaat niet alleen om het plaatje, maar om het gevoel dat het oproept. Dat is wat een gezinsshoot zo waardevol maakt.


Zie ik je binnenkort?

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen een onvergetelijke ervaring te creëren.

Stuur me gerust een berichtje als je nog met vragen zit!

 

Liefs, Virginie
Comentarios


bottom of page