top of page
recycled-paper-texture-background.jpg
  • Foto van schrijverVirginie Hanquinaux

Hoe verloopt een fotoshoot met peuters en kleuters?

Een fotoshoot met je kinderen kan een prachtige herinnering zijn, maar het kan ook uitdagend zijn om de kleintjes betrokken en enthousiast te houden. Ik deel dus heel graag enkele tips en tricks om ervoor te zorgen dat je fotoshoot niet alleen geslaagd, maar ook een plezierige ervaring wordt voor iedereen!Voor de shoot:

Praat erover: Leg op een speelse en positieve manier aan je kind uit dat er iemand foto's komt nemen van jullie. Laat ze weten dat het een leuk moment zal zijn en dat ze zichzelf kunnen zijn.


Kledij: Betrek je kind bij het kiezen van zijn outfit voor de fotoshoot. Laat je kindje iets dragen waarin hij / zij zich comfortabel in voelt. Geef een aantal opties om uit te kiezen, zodat hij/zij zich betrokken voelt bij het proces.


Planning: Vertel wanneer de shoot gepland staat en wat jullie gaan doen. Door het te bekijken als een leuke gezinsuitstap, geef je je kind iets om naar uit te kijken.Wat neem je mee op locatie?


Water : Dit lijkt logisch, maar je wil niet weten hoe vaak ik dit al ben vergeten mee te nemen. Bij een fotoshoot is het belangrijk om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt voor het hele gezin. Het houdt iedereen energiek en verfrist, zodat we het beste uit de shoot kunnen halen!


Natte Doekjes : Ongelukjes gebeuren, vooral met kleine kinderen. Het is handig om een pak natte doekjes bij de hand te hebben om vlekken, vuil of plakkerige handjes snel te kunnen schoonmaken. Zo blijft iedereen proper en kunnen we zonder zorgen foto's maken.


Eten : Niets is belangrijker dan tevreden buikjes, vooral bij fotoshoots met kinderen. Neem een gemakkelijk stukje fruit of een koekje in je handtas. Het is een manier om even een pauze te nemen, bij te tanken en daarna vol energie verder te gaan! Voor mijn eigen kinderen heb ik bijvoorbeeld altijd een zakje knijpfruit in mijn sjakosj, you never know.newborn shoot met een peuter of kleuter in Duffel Lier Kontich Mechelen

Tijdens de Shoot:

Bij elke fotoshoot staat het tempo van het kind centraal. Ik forceer niets en laat de kleintjes hun ding doen. Soms hebben ze behoefte aan een momentje troost, soms willen ze gewoon even spelen. En dat is helemaal oké! Het gaat erom dat ze zich comfortabel voelen en plezier hebben.


Kinderen zijn het mooist wanneer ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Daarom moedig ik ze aan om te spelen, te bewegen en te lachen. Het zijn die authentieke momenten die de mooiste herinneringen creëren. Ik betrek de kindjes altijd actief bij de fotoshoot. Spelen mag zeker, en soms geef ik ze zelfs een klein opdrachtje. Zo voelen ze zich betrokken en enthousiast.


Als mama van drie kinderen mocht ik zelf ook al het ouderschap ervaren. Ik vertel de kleintjes vaak dat ik ook een mama ben en kindjes heb. Zo hebben we meteen iets gemeen en voelen ze zich op hun gemak.


fotoshoot met een kleuter meisje in het vrijbroekpark in Mechelen

Stel je voor dat je kind enthousiast is over de fotoshoot, plezier heeft tijdens het proces en jij prachtige, authentieke foto's hebt om voor altijd te koesteren. Dat kan echt! Dat is ook mijn doel voor iedere shoot. Dat jij een zorgeloze ervaring hebt, want je verdient dit echt, lieve mama! Neem vandaag nog contact met mij op en laten we samen een fotoshoot plannen die perfect aansluit bij jouw gezin. Stuur me vrijblijvend een berichtje als je meer info nodig hebt of download mijn brochure. Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen en om jouw verhaal te vertellen in beelden!Liefs,

Virginie
Comments


bottom of page